фото: InstagramОт 2016 година компанията Neuralink, основана от Илон Мъск, работи

...
фото: InstagramОт 2016 година компанията Neuralink, основана от Илон Мъск, работи
Коментари Харесай

Мъск показа роботизиран хирург, който ще имплантира мозъчните чипове

фото: Instagram

От 2016 година компанията Neuralink, учредена от Илон Мъск, работи върху стилен мозъчен имплант, който може да върне човек към естествен метод на живот. По време на неотдавнашна презентация специалистите на Neuralink демонстрираха способността да четат данни за мозъчната интензивност на свине благодарение на вграден датчик, който предава информация по безжична мрежа.

Сега Neuralink създава роботизиран хирург за минимизиране на човешкия фактор и унищожаване на неточности при имплантирането на дребните устройства в мозъка. По време на демонстрацията на прасе с имплант беше декларирано, че в мозъка на животното е вкарано устройство, което получава информация от 1024 проводника. Само робот, който е планиран за такава активност е в положение да извърши интервенция с подобен голям брой свързващи проводници.

Роботът, показан на презентацията, има височина над 2.4 метра и има способността да се движи по пет оси. Тези параметри спомагат за точното съгласуване на интервенцията на хирургичния инструмент. Паралелно с  по имплантиране, роботът прави непрестанно сканиране и телеметрия на мозъка, определяйки параметрите на виталните функционалности на пациента.

По време на имплантирането на микрочипа, роботът би трябвало да „ заобиколи “ всички кръвоносни съдове, което прави интервенцията безкръвна. Цветът и формата на устройството би трябвало да провокират единствено позитивни страсти у пациента и по никакъв метод да не го плашат. Следователно в робота Neuralink са употребявани светли цветове за декорация на тялото.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР